Damir Jagić novi je predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske.

editor
13
Jun
2023
13 Jun, 2023
U srijdu, 07. lipnja 2023. godine u Ludbregu u hotelu Amalija, održana je 18. godišnja izvanredna izborna skupština Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske. Skupština je održana u nazočnosti predstavnika regionalne i lokalne samouprave, predstavnika akademske zajednice te članova svinjogojskih udruženja.

Nakon neopozive ostavke dosadašnjeg predsjednika Dalibora Vrčeka na Skupštini je za novog predsjednika uzgojnog udruženja izabran Damir Jagić, predsjednik Udruge uzgajivača svinja Varaždinske županije. Novoizabrani predsjednik Saveza zahvalio je kolegama na ukazanom povjerenju te istaknuo sljedeće: “Najvažnija je dobra suradnja između malih i velikih uzgajivača svinja te Ministarstva poljoprivrede, stoga ćemo se svi zajedno truditi da razmišljamo korak dalje i zajednički rješavati probleme kojima se svinjogojci nose“.

Načelnik Sektora za uzgoj, testiranje i genetsko vrednovanje iz HAPIH-a, Drago Solić održao je prezentaciju na temu: „Izmjena uzgojnog programa“ te naglasio: “Uzgojni program izmijenit će se na način da nećemo imati kategorizaciju životinja prema namjeni nego rangiranje prema izračunu selekcijskog indeksa i rangiranju s obzirom na poziciju grla u ukupnoj populaciji“.

Nakon završetka skupštine uslijedilo je druženje uz zajednički ručak.

Ove godine sponzori skupštine bili su Likra premiksi d.o.o.i Schaumann Agri d.o.o.