Održano 17. savjetovanje uzgajivača svinja Republike Hrvatske

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) je u suradnji sa Središnjim savezom udruga uzgajivača svinja Hrvatske (SUS) a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede kao i Krapinsko-zagorske županije 12. i 13. travnja ove godine održala 17. savjetovanje uzgajivača svinja Republike Hrvatske.

Pročitaj više…Održano 17. savjetovanje uzgajivača svinja Republike Hrvatske

Prijavite se na 17. savjetovanje uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu organizira 17. savjetovanje uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj 12.-13. travnja 2022. godine u hotelu Well u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama.

Organizator savjetovanja je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, a suorganizator Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske (SUS).

Pročitaj više…Prijavite se na 17. savjetovanje uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj

Prijedlog Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za 2022. godinu na eSavjetovanju

Program se odnosi na državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za 2022. godinu (mliječne krave, rasplodne krmače, duhan, maslinovo ulje, domaće i udomaćene sorte poljoprivrednog bilja). Programom se utvrđuju mjere, ciljevi, uvjeti, korisnici i financijske omotnice za provedbu navedenih mjera u 2022.

Pročitaj više…Prijedlog Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za 2022. godinu na eSavjetovanju

Natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u tov svinja

Svrha Natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru svinjogojstva.

Prihvatljivi korisnici su:
a) fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika
b) proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija u sektoru svinjetine.

Pročitaj više…Natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u tov svinja

Dalibor Vrček novi predsjednik saveza udruga uzgajivača svinja

U subotu, 20. studenog 2021. godine, održana je 16. godišnja izborna skupština Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja. Skupština je održana u nazočnosti predstavnika regionalne i lokalne samouprave, predstavnika akademske zajednice te članova svinjogojskih udruženja dok je Skupštini također prisustvovala i Ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Pročitaj više…Dalibor Vrček novi predsjednik saveza udruga uzgajivača svinja

Radni sastanak sa premijerom Plenkovićem i ministricom Vučković zbog aktualne problematike u svinjogojstvu

Dana 28.04.2020. u poslijepodnevnim satima održan je radni sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministricom Marijom Vučković.

Sastanak je održan zbog aktualne problematike u svinjogojstvu, s posebnim osvrtom na novi nacrt Zakona o poljoprivrednom zemljištu, pri čemu smo čvrsto stali iza činjenice da u budućim natječajima prvenstvo u dodjeli zemljišta trebaju imati stočari jer u gotovo ni jednom segmentu stočarske proizvodnje nismo samodostatni.

Pročitaj više…Radni sastanak sa premijerom Plenkovićem i ministricom Vučković zbog aktualne problematike u svinjogojstvu

15. godišnja skupština Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske

15.godišnja izvještajna skupština održana je 20.2.2020.godine u prostorijama restorana “Dukat” u mjestu Nova Gradiška. Na ovoj skupštini prisustvovalo je 30 delegata od ukupno 32.

Među gostima bili su prisutni i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu,

Pročitaj više…15. godišnja skupština Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske