Najave

XV. Savjetovanje uzgajivača svinja u RH

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na XV. Savjetovanje uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj koje će se održati u hotelu Top Terme, Topusko, 28. i 29. svibnja 2019.

Molimo da svoj dolazak potvrdite na telefon: 099-317-5271, fax: 031-742-127 ili e-mail: cs@hapih.hr

Detalje pogledajte u obavijesti.

Pozivnica i program

Prijavnica


26. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Gudovac, 7 – 9. rujan 2018.

Posjetitelji ovogodišnje 26. Državne stočarske izložbe imati će priliku vidjeti visokokvalitetna uzgojna grla svinja koje pripadaju pasminama hrvatskog uzgojnog programa (landras, veliki jorkšir, durok, pietren). Uz ova grla biti će izložene i izvorne pasmine svinja i to crna slavonska svinja te banijska šara svinja koja se nalazi u postupku priznavanja kao pasmina. Biti će izloženo i žensko rasplodno grlo pasmine mangulica koja se tradicionalno uzgajala na našim područjima i čiji se uzgoj ponovo revitalizira.

Program aktivnosti HPA za vrijeme održavanja sajma

Web stranica sajma

XIV. Savjetovanje uzgajivača svinja u RH, Đurđevac, 29. i 30. 5. 2018. godine

Dana 29. i 30. 5. 2018. godine (utorak i srijeda) u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije (HPA) i Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske (SUS) održati će se XIV. savjetovanje uzgajivača svinja u RH, u hotelu PICOK u Đurđevcu. Cilj Savjetovanja je stručno informiranje i edukacija poljoprivrednih gospodarstava koja se bave svinjogojskom proizvodnjom. Novina u programu ovog Savjetovanja je održavanje panel rasprave pod nazivom „Hrvatska svinjogojska proizvodnja – prilike i prepreke“. Kako je Savjetovanje već prepoznato kao centralno mjesto okupljanja i druženja svih subjekata koji sudjeluju u svinjogojskoj proizvodnji i ove godine se veselimo Vašem dolasku na naše Savjetovanje.

Prijavnica za sudjelovanje (.pdf)

Program savjetovanja (.pdf)

Uvjeti smještaja (.pdf)


13. Godišnja skupština Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske, 28. veljače 2018.

Dana 28.2.2018. godine (srijeda) održati će se 13. Godišnja izvještajna skupština Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske. Ista će se održati u mjestu Otok kod Preloga, (restoran Prepelica) s početkom u 11:00 sati.

U radnom dijelu program predsjednik Saveza g. Goran Jančo će predstaviti plan rada Saveza u 2018. godinu uz obrazloženje financijskih sredstava koja su potrebne za realizaciju istog. Rezimirati će se rad Saveza u prethodnoj godini s osvrtom na završno financijsko stanje u 2017. godini. Na kraju slijedi već tradicionalno predstavljanje naših sponzora bez kojih bi sve aktivnosti Saveza bilo daleko teže organizirati i provesti.

U ime predsjednika Saveza i članova IO SUS-a očekujemo aktivno sudjelovanje svih pozvanih na Skupštinu te se Veselimo dolasku naših uzvanika.


25. Jesenski međunarodni  bjelovarski sajam u Gudovcu, 8. – 10. rujna 2017.

Od 8. do 10. rujna 2017. godine održava se 25. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam u sklopu kojeg će se održati i Državna stočarska izložba. Među izlagačima svinja će se naći i značajni broj vrsnih uzgajivača  – članova SUS-a koji će izložiti visoko kvalitetna muška i ženska grla koja pasminski pripadaju Hrvatskom uzgojnom programu.

Web stranica sajma


XIII. Savjetovanje uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj, Sveti Martin na Muri, 24. i 25. 5. 2017.