JAVNI POZIV za provedbu mjera iz Programa izvanrednih mjera za prilagodbu proizvođačima u sektorima mliječnog govedarstva, svinjogojstva i peradarstva

 U utorak, 26. srpnja 2022. godine, objavljen je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za potpore iz 80 milijuna kuna vrijednog Programa izvanrednih mjera za prilagodbu proizvođačima u sektorima mliječnog govedarstva, svinjogojstva i peradarstva. Javni poziv, odnosno podnošenje zahtjeva za potpore, otvoreno je do 15. kolovoza 2022. godine.

Cilj ovog Programa je dodjela izvanredne potpore proizvođačima iz kategorije mikro, malih ili srednjih poduzeća kako bi se ublažile posljedice porasta cijena stočne hrane i energenata te omogućio nastavak primarne proizvodnje u odabranim sektorima, a čime će se izravno pridonijeti sigurnosti opskrbe stanovništva mlijekom, svinjskim mesom, mesom peradi i jajima.

U okviru Programa provoditi će se sljedeće mjere: 

Mjera 1. Potpora sektoru  mliječnog govedarstva 

Mjera 2. Potpora sektoru svinjogojstva 

Podmjera 2.1. Potpora uzgajivačima krmača 

Podmjera 2.2. Potpora proizvođačima tovnih svinja 

Mjera 3. Potpora sektoru peradarstva 

Podmjera 3.1 Potpora za proizvodnju mesa peradi 

Podmjera 3.2. Potpora za proizvodnju konzumnih jaja 

Sredstva za provedbu predmetnog Programa osigurana su u Državnom proračunu RH, pri čemu je predviđeno 44 milijuna kuna za govedarstvo, 20 milijuna kuna vrijedna potpora uzgajivačima krmača, 8 milijuna kuna proizvođačima tovnih svinja, 5 milijuna kuna za proizvođače mesa peradi i 3 milijuna kuna za proizvođače konzumnih jaja.

Osnovni i dodatni uvjeti prihvatljivosti propisani su Javnim pozivom, kojeg uz ostale detalje vezane uz podnošenje zahtjeva, kao i potrebnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici:

https://www.apprrr.hr/program-izvanrednih-mjera-za-prilagodbu-proizvodacima-u-sektorima-mlijecnog-govedarstva-svinjogojstva-i-peradarstva/