Održana Godišnja skupština – SUS ima novo vodstvo

U petak 17. veljače 2017. godine u prostoru restorana „Klara“ u Križevcima održana je 12. Godišnja skupština Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske. Na skupštini je prisustvovalo 27 od 32 delegata.Kao gosti na Skupštini prisustvovali su pomoćnik ministra Krešimir Ivančić, v.d. ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije doc.dr.sc. Zdravko Barać, član predsjedništva Poljoprivredne komore Zvonimir Širjan, predstavnik Savjetodavne službe Dario Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije grada Križevaca Darko Masnec, predstavnici Agronomskog fakulteta iz Zagreba i Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, predstavnici velikih svinjogojskih sustava, centara za umjetno osjemenjivanje svinja, mesne industrije te predstavnici proizvođača i distributera stočne hrane i opreme u svinjogojstvu.

Na skupštini su dodijeljene Zahvalnice Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske Franji Poljaku za izniman doprinos u osnivanju Saveza te doc.dr.sc. Zdravku Baraću za iznimnu dugogodišnju suradnju i potporu u radu Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske.

Na skupštini su održani izbori za predsjednika te za ostala tijela Središnjeg Saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske. Za predsjednika su bila kandidirana dva kandidata, Stjepan Kušec i Goran Jančo.

Većinom glasova delegata za novog predsjednika izabran je Goran Jančo, dr.vet.med.