Radni sastanak sa premijerom Plenkovićem i ministricom Vučković zbog aktualne problematike u svinjogojstvu

Dana 28.04.2020. u poslijepodnevnim satima održan je radni sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministricom Marijom Vučković.

Sastanak je održan zbog aktualne problematike u svinjogojstvu, s posebnim osvrtom na novi nacrt Zakona o poljoprivrednom zemljištu, pri čemu smo čvrsto stali iza činjenice da u budućim natječajima prvenstvo u dodjeli zemljišta trebaju imati stočari jer u gotovo ni jednom segmentu stočarske proizvodnje nismo samodostatni.

Pročitaj više…Radni sastanak sa premijerom Plenkovićem i ministricom Vučković zbog aktualne problematike u svinjogojstvu

15. godišnja skupština Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske

15.godišnja izvještajna skupština održana je 20.2.2020.godine u prostorijama restorana “Dukat” u mjestu Nova Gradiška. Na ovoj skupštini prisustvovalo je 30 delegata od ukupno 32.

Među gostima bili su prisutni i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu,

Pročitaj više…15. godišnja skupština Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske

Održan “1. Kolinski obed” 8.12. 2018. godine u Čakovcu

Pod pokroviteljstvom Međimurske županije Udruga uzgajivača svinja Međimurja  u suradnji sa Srednjom školom iz Preloga i Gospodarskom školom iz Čakovca organizirala je manifestaciju pod nazivom “1. Kolinski obed”. Ova manifestacije se organizirala u sklopu projekta pod nazivom “Okusi z mojega grunta”

Pročitaj više…Održan “1. Kolinski obed” 8.12. 2018. godine u Čakovcu

Zakon o uzgoju domaćih životinja na snazi od 1. siječnja 2019.

Zakon o uzgoju domaćih životinja (NN 115/2018) uređuje uzgoj goveda, svinja, ovaca, koza, kopitara, peradi (kokoši, pure, patke i guske) i sive pčele, priznavanje uzgojnih udruženja i organizacija, odobrenje uzgojnih programa, nadležnost provedbe istih,  specifične tehničke aktivnosti vezane s upravljanjem uzgojnim programima, proširenje geografskog područja primjene uzgojnih programa,

Pročitaj više…Zakon o uzgoju domaćih životinja na snazi od 1. siječnja 2019.